Skip to content
U OPĆINI GORAŽDE PREZENTIRANA KREDITNA LINIJA –SREDSTVA TURSKE VLADE KOJE IMPLEMENTIRA BBI BANKA PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Utorak, 17 Juli 2012 12:51

U organizaciji Općine Goražde i BBI d.d. banke Sarajevo danas je u Velikoj sali Općine Goražde upriličena prezentacija uslova za dobivanje turske finansijske linije za finansiranje samoodrživog povratka, biznisa, samozapošljavanja i zapošljavanja povratnika. Prezentaciji je prisustvovao veliki broj privrednika i obrtnika sa područja Općine Goražde,a prisutne su o samim uslovima za dobivanje pomenutih sredstava informisali Mirsada Čengić, direktor sektora sredstava i Nezir Čahtarević voditelj odjela za koordinaciju i upravljanje mrežom. Riječ je o veoma povoljnim kreditnim sredstvima u iznosu 100 000 000 eura koje je Vlada Turske odobrila za BiH na 3. Sarajevo Business Forumu,a sredstva su koja su namijenjena za održivi manjski povratak, poljoprivredu, proizvodnju i nova radna mjesta, građanima BiH na raspolaganju su i putem BBI banke.

Tokom juna Bosna Bank International (BBI) u gradovima širom BiH promovirala je sredstva iz ove linije. Pravo da implementiraju pomenuta sredstva u BiH dobile su dvije banke BBI i Turkish Zirat banka. Današnji sastanak upriličen je zahvaljujući nedavnoj posjeti ambasadora Turske u BiH  našoj Općini: ''Nedavno je našu Općinu posjetio ambasador Turske u BiH i tada smo dogovorili niz aktivnosti. Na sastanku smo  se zahvalili na dosanašnjoj saradnju Turske i BiH, odnosno našeg kantona i općine i izrazili smo želju da i dalje nastavimo u svim vidovima saradnje. Zajedno smo razgovarali o kreditu koji je Turska dala BiH. Riječ je o veoma povoljnim sredstvima i današnja prezentacija organizovana je sa ciljem  da vidimo gdje je naša Općina u svemu tome, gdje su naši privrednici, naši proizvođači, na koji način mogu aplicirati za sredstva . Imali smo priliku saznati sve što nas zanima i imamo dobre šanse za dobivanje srdstava'' – kazao je načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović.

Svi zainteresovani više o samoj kreditnoj liniji možete saznati putem brošura koje se nalaze na info pultu Općine Goražde i na službenoj stranici BBI banke www.bbibanka.com.ba

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 245025030009
  • PDV: 4245025030009