Skip to content
GRAD GORAŽDE DONIRAO SAVREMENI HIRURŠKI VAKUM ASPIRATOR ZA POTREBE KANTONALNE BOLNICE PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Srijeda, 08 Novembar 2017 15:34

Delegacija Grada Goražde na čelu sa gradonačelnikom dr.sci. Muhamedom Ramovićem posjetila je danas Kantonalnu bolnicu Goražde. Tom prilikom susrelili su se sa direktorom bolnice dr. Muedinom Silajdžićem, a na sastanku je razgovarano o radu Kantonalne bolnice Goražde, ali i o potrebama i problemima sa kojima se ova ustanova susreće u svakodnevnom radu. U razgovoru sa direktorom naglašena je spremnost Gradske uprave da pomogne rad ove ustanove, tako je prilikom današnjeg posjete izvršena primopredaja veoma vrijedne donacije. Riječ je o najsavremenijem hirurškom vakum aspiratoru za potrebe bolnice.

Prilikom današnje primopredaje pomenutog aparata gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović obećao je i dalju pomoć Gradske uprave u radu Kantonalne bolnice, te dodao – ''Ovih dana obezbijedili smo sredstva za tri donacije, prije svega Kantonalnoj bolnici za ovaj veoma važan uređaj. Od strane menadžementa je iskazana potreba za ovim uređajem i mi smo obezbijedili sredstva za njegovu nabavku i drago mi je da smo sa ovom donacijom na neki način olakašali rad na hirurgiji i naša saradnja će se nastaviti i u narednom periodu. Također, od Doma zdravlja iz Ustikoline imamo zahtjev gdje ćemo ovih dana intervenisati i evo odobrili smo sredstva za krečenje određenih odjeljenja u JU Dom zdravlja dr. Isak Samokovlija, tako da dajemo doprinos kako bi popravili rad i usluge naših zdravstvenih ustanova. Drago mi je što smo u prilici da ovih dana objelodanimo novi projekat izgradnje zgrade hitne pomoći i dijaliznog centra u sklopu koje ćemo imati zajedničke prostorije Kantonalne bolnice i Doma zdravlja.

U Kantonalnoj bolnici ističu kako je riječ o vrijednoj donaciji o čemu je u izjavi za medije govorio direktor Kantonalne bolnice dr. Muedin Silajdžić – ''Radi se o hirurškom vakum aspiratoru koji je bio neophodan za rad naše operacione sale. Vrijednost ovog aspiratora je 4.000,00 KM. Ovim putem želim se zahvaliti Gradskoj upravi i gradonačelniku Muhamedu Ramoviću na pomenutoj donaciji. Ovaj aspirator nama mnogo znači, jer postojeći je iz 1992. godine koji je poprilično star i nije se mogao više servisirati, a ima veliku ulogu u operacionoj sali. Budući da se Kantonalna bolnica nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji iskoristio bih priliku da ujedno pozovem goraždanske privrednike i ostale institucije da ukoliko su u mogućnosti da pomognu u nabavci opreme jer svaka pomoć nam je dobro došla, jer mi iz svojih sredstava nismo u mogućnosti kupovati opremu.''

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 4245025030009
  • PDV: 245025030009