Skip to content
MISNIM SLAVLJEM I PRIJEMOM OBILJEŽEN BOŽIĆ U GORAŽDU PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Ponedjeljak, 25 Decembar 2017 16:28

Povodom velikog katoličkog blagdana Božića, u Župnom uredu ''Sveti Dominik'' u Goraždu danas je održano misno slavlje koje je predvodio župnik Franjo Tomić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije koji vodi brigu o ovoj zajednici vjernika u Goraždu. Misi u goraždanskoj kapeli prisustvovali su pripadnici katoličke vjeroispovijesti iz našeg grada, koji su tom prilikom uputili molitvu i čestitali jedni drugima veliki blagdan Božić, radujući se njegovom dolasku.

Nakon mise u zgradi Župnog ureda organizovan je prijem za predstavnike vlasti sa područja BPK-a Goražde, kojem su u ime Gradonačelnika Goražde prisustvovali njegovi saradnici, koji su ovom prilikom vjernicima čestitali Božić, te prenijeli čestitke od gradonačelnika dr.sci. Muhameda Ramovića.

U svom obraćanju župnik Franjo Tomić uputio je čestitke svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti, zahvalivši se prisutnima na prijemu, a ostalim građanima uputio je poruke mira i ljubavi – ''Svima prisutnima želim zahvaliti na dolasku na prijem, na čestitkama, na podršci koju nam pružate, na svim znakovima pažnje. Blagdani kao što je Božić, zatim Nova godina, ostali blagdani i Bajram itd, trebaju nam poslužiti da samo budemo više ljudi, da cijenimo više dobrotu i ljubav.''

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba