Skip to content
SVEČANO PUŠTENA U RAD RASVJETA NA DESNOJ OBALI RIJEKE DRINE NA DIONICI OD OMLADINSKE ULICE DO MOSTA U BAĆCIMA PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Ponedjeljak, 29 Januar 2018 20:56

Večeras je u prisustvu zvanica i gostiju svečano puštena u rad novoizgrađena rasvjeta na desnoj obali rijeke Drine na dionici od Omladinske ulice do mosta u Baćcima.

Riječ je o rasvjeti koja je izgrađena u sklopu projekta „Lokalni integrisani razvoj“ (LIR) koji finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH). Ukupna vrijednost projekta je oko 145.000,00 KM, dok je izvođač radova firma Siming trade d.o.o. iz Foče, a kada je u pitanju ovaj projekat, kompletnu tendersku proceduru je proveo UNDP, a Grad Goražde je u projektu učestvovao sa 25% finansijskih sredstava. 

Prilikom večerašnje svečanosti gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović je istakao veliki značaj implementacije ovog Projekta kojim se osvijetlila Omladinska ulica i šetalište do mosta u Baćcima koje koristi veliki broj građana, a samim time dodatno je uljepšan ovaj dio Grada – ''Sa UNDP-om ovih dana provodimo nekoliko projekata od kojih je posebno interesantan ILO vrijedan oko 400.000,00 KM, zatim projekat izgradnje rasvjete na desnoj obali rijeke Drine na dionici od Omladinske ulice do mosta u Baćcima koji je vrijedan oko 145.000,00 KM a koju evo večeras svečano puštamo u rad. U sklopu Programa uređenja grada i prigradskih naselja osvjetljen je most ispod mosta i kule mosta Alije Izetbegovića.

Evo večeras želim da čestitam na dobro izvedenim radovima. Implementacijom Projekta koristi će imati veliki broj građana posebno mladi koji ovdje mnogo provode vrijeme u šetnji i druženju, kao i svi koji koriste ova šetališta. U prošloj godini smo osvijetlili šetalište Mustafe Muratspahića, evo sada i ova desna obala, možemo slobodno kazati večeras je Goražde najosvjetljeniji grad u BiH.'' 

U sklopu projekta, pored nove rasvjete, učenici u osnovnoj školi kroz zajednički rad u eko sekciji uradit će i afiše sa uputstvima kako štediti energiju, a učenici srednje škole će uraditi spotove koji promovišu povećanje energetske efikasnosti.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • E-mail: infopult@gorazde.ba