Skip to content
RIJEŠEN PROBLEM GRIJANJA GRADSKE DVORANE U GORAŽDU PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Petak, 02 Februar 2018 16:28

Nakon što su urađeni mokri čvorovi u Gradskoj dvorani ‘’Mirsad Hurić’’ i na  Gradskom stadionu, danas je svečano pušten u rad novi sistem grijanja u ovoj Ustanovi.  Riječ je o sistemu kojim su postavljeni toplovodni kaloriferi u Velikoj sali Gradske dvorane. Projekat je vrijednosti 20.000,00 KM, a izvođač radova je firma Kovan ml. doo. iz Gračanice  i odabrana je nakon provedene tenderske procedure.  Ovim će konačno biti riješen dugogodišnji problem sa zagrijavanjem Dvorane, pod uslovom da budu obezbjeđene dovoljne količine goriva.

Tim povodom gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima posjetio je danas Gradsku dvoranu i ovom prilikom dao izjavu za medije – ''Mi određene probleme u našim javnim ustanovama i javnim preduzećima gledamo da rješavamo sistematski, ali uvijek se oslanjamo na finansijska sredstva. Pošto smo završili sistem grijanja u Centru za kulturu onda smo se odlučili da investiramo i ovdje u Gradskoj dvorani. Stručnjaci  su nam predložili da se može sa ovim kaloriferima to da riješi, a slijedeća faza jeste utopljavanje zgrade.

Dok god to ne riješimo neće se problem trajno riješiti. Evo danas i zvanično pokrećemo ovaj sistem. Pratićemo ukoliko se desi da nije dovoljno energije,  ali u to sumnjamo, jer ipak su nam to stručnjaci savjetovali, dodaćemo još dva kalorifera. Ovaj projekat je vrijednosti 20.000,00 KM. Zahtjev je otišao prema Vladi BPK-a. Imamo obećanja Vlade BPK-a da će sufinansirati sa 50% što bi nam dobro došlo.

S druge strane mi smo također za potrebe ovog javnog preduzeća riješili problem svlačionica na Gradskom stadionu, nedavno smo i tu investirali. Ono što slijedi je utopljavanje Dvorane. To ćemo raditi sa višim nivoima. Već imamo pripremljene projekte i zahtjev i očekujemo u martu da će se objaviti federalni javni poziv iz ministarstva i aplicirat ćemo, lobirati i nadam se da imamo šansu i mi ćemo  sufinansirati i riješiti taj problem. Uložili smo velika sredstva u ovu ustanovu, to su mokri čvorovi, male sale, sve smo izmjenili stolice, semafor. Uradilo se ovdje jako dobrih stvari i uložilo se puno sredstava, međutim nije dovoljno, dok  ne završimo ovaj veliki projekat utopljavanja  zgrade.’’

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • E-mail: infopult@gorazde.ba