Skip to content
GRADONAČELNIK GORAŽDA NA PRIJEMU U AMBASADI ISLAMSKE REPUBLIKE IRAN U BIH PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Subota, 10 Februar 2018 12:18

Gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović jučer je boravio u Sarajevu, gdje je prisustvovao prijemu koji organizovala Ambasada Islamske Republike Iran u BiH na čelu sa ambasadorom, NJ.E. Mahmoud Heidari. Prijemu su prisustvovali predstavnici javnog, vjerskog i političkog života u BiH, te vojnog i diplomatskog kora i međunarodnih organizacija.

U razgovoru sa Ambasadorom, gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović je istakao da se ne može zaboraviti pomoć i podrška koju je Iran pružio BiH, naglasivši važnost realizovanih projekata na području Goražda koji su provedeni zahvaljujući Ambasadi i iranskoj humanitarnoj organizaciji BIRDS.

Kao što je to praksa na sličnim događajima, Gradoačelnik je iskoristio priliku da se sretne sa predstavnicima ambasada u Bosni i Hercegovini, najznačajnijim privrednicima i predstavnicima vladinog i nevladinog sektora, te nekim od visokih zvaničničnika Bosne i Hercegovine.

Osim prijateljskog okupljanja domaćih i stranih partnera, ovaj prijem poslužio je kao dobra prilika da se razgovara o vanjskoj politici u regionalnoj i prekograničnoj saradnji što je dobar uvod za projekte koji će se u budućnosti finansirati.

Share
 

Sjedište Grada Goražda

  Ulica: Maršala Tita br. 2
  73000 Goražde 
  Telefon: +387 38 221 002
  Telefon: +387 38 241 450
  Fax :+387 38 221 332
  E-mail: grad@gorazde.ba