Skip to content
GRADONAČELNIK SA SARADNICIMA POSJETIO KOMPANIJU PREVENT U VITKOVIĆIMA PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Petak, 23 Februar 2018 15:44

Gradonačelnik  Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima posjetio je danas kompaniju Prevent u Vitkovićima, gdje se privodi kraju izgradnja savremenog pogona Prevent Components, nove u lancu fabrika u vlasništvu Prevent grupacije. Novi objekat se gradi na blizu 11.000 kvadratnih metara i bit će specijaliziran za proizvodnju i obradu plastike i poliuretana.

Tokom posjete Gradonačelnik se susreo sa predsjednikom Uprave Prevent BH Harisom Rahmanom, direktoricom Prevent Goražde Lejlom Ferhatbegović, te direktorom Prevent Components Enesom Hadžiahmićem a na sastanku je razgovarano upravo o izgradnji novog pogona zahvaljujući kojem će se u konačnici otvoriti novih 200 radnih mjesta u našem gradu, zatim o poslovanju ove Kompanije, projektima koji su u toku, te planovima za naredni period.

Prevent u Goraždu zapošljava preko 1 250 radnika, a Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini je jedan od vodeći izvoznika. Konstantnim ulaganjem u razvoj i zapošljavanje Prevent ostvaruje poslovnu stabilnost i osigurava dugoročne projekte koji doprinose razvoju bh. ekonomije.

Gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović pohvalio je dosadašnje rezultate Preventa u našem Gradu, te kazao kako će Gradska uprava i u narednom periodu pružati maksimalnu podršku svim privrednim subjektima na području grada Goražda uključujući i  kompaniju Prevent.

Ono što je planirano u budućnosti, a tiče se i same firme, jeste proširenje postojeće saobraćajnice prema naselju Vitkovići, a samim tim i prema Industrijskoj zoni i pogonima ove Kompanije, čije je proširenje neophodno zbog bezbjednosti saobraćaja, zatim izgradnja raskrsnice na lokaciji odvajanja pristupnog puta ka naselju Vitkovići sa magistralne ceste M-20.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • E-mail: infopult@gorazde.ba