Skip to content
U SARAJEVU ODRŽAN SASTANAK TIMA ZA IMPLEMENTACIJU SAUDIJSKOG KREDITA SA PREDSTAVNICIMA SAUDIJSKOG FONDA ZA RAZVOJ PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Ponedjeljak, 12 Mart 2018 08:28

Protekle sedmice u Sarajevu je održan sastanak  Tima za Implementaciju projekata koji se finansiraju sredstvima Saudijskog fonda za razvoj sa predstavnicima pomenutog Fonda. Sastanak je održan u Zgradi zajedničkih institucija. Gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović, predsjednik i članovi Tima za implementaciju Saudijskog kredita prisusutvovali su pomenutom sastanku, a tema sastanka bio je napredak u implementaciji projekata.

Predstavnici Grada Goražda izvijestili su predstavnike Fonda o do sada poduzetim aktivnostima, te stepenu izvršenja radova. 

Predsjednik Tima za implementaciju je upoznao prisutne sa realizacijom svakog projekta posebno, te izvijestio je da bi svi radovi na svim projektima trebali biti nastavljeni čim to dozvole vremenske prilike.

Predstavnici Fonda iznijeli su pohvale na račun gradskih službi za upravu, te istakli kako iz Goražda dobijaju uredne aplikacije za povlačenje sredstava, te kako nemaju nikakvih proceduralnih niti administrativnih problema.

Važno je istaći da Grad Goražde nema dugovanja po osnovu projekata koji su u realizaciji prema nijednom izvođaču radova, te da nema privremenih situacija koje čekaju na isplatu. S tim u vezi, možemo reći kako Grad Goražde, ali i Saudijski fond za razvoj u potpunosti i na vrijeme ispunjavaju svoje obaveze.

Gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović još jednom apeluje na građane da imaju razumjevanja, te je istakao kako očekuje da radovi budu završeni do mjeseca jula.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • E-mail: infopult@gorazde.ba