Skip to content
MLADI GORAŽDA I OVE GODINE PREDSTAVNICI BIH NA TRADICIONALNIM ''RAMAZANSKIM NOĆIMA'' U TURSKOJ PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
četvrtak, 17 Maj 2018 11:12

Zahvaljujući dugogodišnjim prijateljskim odnosima i saradnji sa općinama u Turskoj, mladi Goražda i ove godine putuju u ovu prijateljsku zemlju. Naime, na poziv prijatelja iz bratskih općina iz Turske, Grad Goražde i ove godine predstavljat će našu Državu na tradicionalnoj manifestaciji Ramazanske noći povodom mjeseca Ramazana, gdje će se predstaviti sa prigodnim programom.

Tim povodom, gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima danas je ispratio članove Ansambla narodnih igara i pjesama CZK Goražde koji će u periodu od 17.05.2018. do 27.05.2018. godine predstavljati naš Grad i našu Državu u bratskim općinama Kećioren, Adapazar, Bajrampaša i Šahinbej (Ankara, Gaziantep i Istanbul).

Cijeneći iskustvo ranijih putovanja zasigurno je da će naši mladi i ove godine naići na srdačan prijem i dobrodošlicu u Turskoj, te će se, kako su sami kazali, potruditi da zaista dostojanstveno predstave naš Grad.

Prilikom ispraćaja gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović poželio je mladima Goražda sretan put i ugodan boravak u Turskoj, te da na najbolji način predstave naš Grad i državu naglasivši još jednom da cijeneći iskustvo ranijih putovanja zasigurno je da će naši mladi i ove godine naići na srdačan prijem i dobrodošlicu.

O samom putovanju u izjavi za medije govorio je vođa puta Elvir Mudželet – ''Riječ je o najljepšim destinacijama na koje imaju priliku da idu članovi Ansambla i Hora CZK. Danas putujemo prema Ankari gdje imamo koncert 19.05.2018., poslije avionom putujemo za Gaziantep, gdje također imamo koncert u bratskoj Općini Šahinbej, nakon čega se vraćamo u Ankaru, poslije se ide u Adapazar, gdje imamo dva nastupa i na kraju idemo prema Istanbulu gdje imamo jedan nastup i noćenje i 27.05.2018. je povratak kući. Nastupi su u sklopu Ramazanskih noći kada se u pomenutim gradovima svaku noć predstavi druga država i njena kultura i tradicija tako da mi predstavljamo našu Državu i naš Grad.''

Da su sretni što putuju u Tursku naglasila je članica Ansambla narodnih igara i pjesama Centra za kulturu Goražde Adelisa Subašić  – ''Godine i ne brojim od kada sam članica Ansambla narodnih igara i pjesama CZK, može se reći od kada sam krenula u osnovnu školu da sam se uključila i vjerujte Ansambl je sastavni dio mog života, moja druga porodica. Nama je najvažnije da nastupamo pred ljudima da bi pokazali našu tradiciju i našu kulturu. Meni je četvrti put da idem u Tursku isvaki put bude bolje i bolje.''

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • E-mail: infopult@gorazde.ba