Skip to content
OBILJEŽENA 22. GODIŠNJICA UDRUŽENJA OBOLJELIH OD CEREBRALNE PARALIZE I DISTROFIJE BPK GORAŽDE PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
četvrtak, 11 Oktobar 2018 14:47

Članovi Udruženja oboljelih od cerebralne paralize i distrofije (UCPD) BPK Goražde, zajedno sa prijateljima ovog Udruženja danas su u Maloj sali Centra za kulturu obilježili 22. godišnjicu rada i djelovanja Udruženja. Riječ je o Udruženju iza kojeg stoje brojni uspjesi i kvalitet  rada, koji je prepoznat širom BiH i van njenih granica, što potvrđuju brojni projekti koje je realizovalo ovo Udruženje.

U sklopu programa prisutnima se prvo obratila predsjednica Udruženja Mirsada Ćulov koja se svima zahvalila na dolasku, te uputila čestitku članovima Udruženja povodom 22. godišnjice. Predsjednica Ćulov se u obraćanju osvrnula i na ostvarene rezultate, te istakla kako je ovo Udruženje i u proteklom periodu zabilježilo značajne uspjehe u radu. Zatim se zahvalila svima onima koji su na bilo koji način pomogli rad i projekte UCPD.

Među brojnim zvanicama današnjoj svečanosti, u ime gradonačelnika Grada Goražda prisustvovao je njegov pomoćnik Sanid Zirak sa saradnicima, koji je ovom prilikom uputio čestitke Predsjednici i svim članovima Udruženja naglasivši  da će ovo Udruženje i dalje u Gradu Goražde imati partnera u aktivnostima i projektima koje provode. Također, Gradska uprava će i dalje pružati pomoć kako Udruženju oboljelih od cerebralne paralize i distrofije BPK Goražde, tako i drugim udruženjima.

U sklopu obilježavanja 22. godišnjice održana je i revija kostima izrađenih u radionici ''Životna priča'' za školske predstave JU OŠ ''Husein ef. Đozo'' i JU OŠ ''Fahrudin Fahro Baščelija'', te promocija knjige Inkluzivna praksa.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • E-mail: infopult@gorazde.ba