Skip to content
PRIJEM ZA GORAŽDANSKE SPORTISTE UČESNIKE 56. MOSI ’’SOKOLAC 2019.’’ PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Petak, 12 Juli 2019 15:29

Povodom velikog uspjeha koji su ostavrili na 56. MOSI ''Sokolac 2019.'' gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović, premijerka BPK-a Aida Obuća, predsjedavajuća Skupštine BPK Edita Velić i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Arman Bešlija, danas su u zgradi Vlade BPK-a organizovali prijem za sportiste koji su predstavljali naš grad na pomenutim MOSI na kojim su ostvarili najveći uspjeh do sada.

Na prijemu je razgovarano o iskustvima sa Igara, kao i o planovima za novu sezonu u ligama kojima se takmiče, a predstavnici vlasti ovom prilikom poželjeli su pomenutim sportistima mnogo sreće i uspjeha u nastavku takmičenja, ali i kasnije u životu i izrazili opredjeljenje da Grad Goražde i BPK-a u skladu sa svojim mogućnostima uvijek daju doprinos razvoju sporta i mladih, te podržavaju pozitivne projekte koji imaju za cilj afirmaciju Goražda i mladih našeg Grada i Kantona.

Prvu medalju na Sokocu za gradsku sportsku reprezentaciju i Goražde osvojili su sjajni atletičari. Emir Hastor, Hamza Salković, Tarik Rišljanin i Bekir Perla u jednoj od najatraktivnijih utrka: štafeti 4X100m – osvojili su treće mjesto i tako za Goražde obezbjedili bronzane medalje.

Nakon naših atletičara bronzanu medalju osvojila je ženska fudbalska reprezentacija našeg grada koja je prvo u četvrtfinalnoj utakmici savlada ekipu Sokoca sa 6:0, nakon čega je u polufinalu izgubila od Pljevalja sa 3:0, čime joj je zahvaljujući gol razlici pripalo treće mjesto na ovogodišnjem turniru MOSI u ženskom fudbalu.

Ono što posebno treba naglasiti jeste zlatna medalja koju su u veoma jakoj konkurenciji osvojile goraždanske odbojkašice, koje su prvo u okviru grupe savladale ekipe Kalinovika, Sokoca, Rudog, nakon čega su u polufinalu bile bolje od ekipe Ivanjice, da bi u finalu rezultatom 2:1 pobjedili ekipu Foče. Na Igre su ispraćene sa nadom da će nastaviti kontinuitet uspjeha sa ranijih MOSI (Rogatica 2016 – bronza, Pljevlja 2017 – bronza). Odbojkašice Goražda su, ne samo ispunile nade navijača, već su načinile i korak više, te osvojile prvo mjesto i donijele Goraždu prvo – zlato na ovim igrama! Ovaj veliki uspjeh ostvarile su: Ajla Paradžik, Dženita Rašidović, Džana Obuća, Vanja Džida, Aleksandra Simić, Nejra Merkez, Sajra Adžem, Amna Žigo, Ena Spahović, Adijata Obarčanin. Sjajne odbojkašice Goražda vodili su treneri Erna Marevac i Nermin Obuća.

Da su goraždanski sportisti na pomenutim Igrama bili primejer dobre ekipe pokazuje i nagrada za najbolju ekipu u sportskom ponašanju.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 4245025030009
  • PDV: 245025030009